måndag 10 januari 2011

Att drömma sig bort i en frökatalog

Impectas katalog damp ned på hallgolvet redan innan jul. Det var för tidigt. Julstämning och fröplanering rimmar inte riktigt. 

Men nu är det januari. På Hötorget kan man köpa 30 tulpaner för en hundralapp och då känns det helt rätt att börja drömma inför sommaren. 
De första fröerna kommer att sås hemma så fort dagsljuset räcker till. Chili, purjo och pelargonfrön kan petas ned redan i slutet av januari eftersom de behöver lång tid på sig. Men då rekommenderas extrabelysning.

En bra hemsida är Jennys fröer och sånt. Hon har en många roliga fröer, mycket från England, bland annat riktigt glada pelargoner - Diva Ice Mixed. Ännu mer intressant är kanske fikonbladspumpa med tio meter långa rankor och frukter man gör marmelad på.


Impecta är alltid bra, deras katalog kan man beställa från hemsidan om man vill kunna bläddra mellan riktiga fysiska pappersidor (och göra hundöron för allt man vill ha, innan man räknat ihop slutsumman och tvingas välja bort hälften...)

En annan sajt som har massor av fröer och tips är Odla.nu

Klicka på den röda texten för att komma till sidorna

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag undrar om det finns lediga lotter för året 2011? MVH Charlotta

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte exakt hur lång intresselistan är just nu, men det brukar gå ganska fort att få en lott hos oss.
    Ring till ordförande Mona Wikström på 0706647090, hon har all information och kan sätta upp dig i kön (det kostar inget att stå i kö). I april/maj brukar man veta säkert hur många som har sagt upp sig i år.
    Välkommen!

    SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...