måndag 22 augusti 2011

Skördefest 10 september

För den som missat anslagen på området vill jag påminna om att lördagen den
10 september ordnas en skördefest på Pungpinan. Från klockan 12 till 17.


Nu har vi alla chansen att byta recept, perenner, fröer. Kanske har någon saft, sylt eller annan inläggning till försäljning också. Eller en rekordstor skörd som de inte orkar äta upp (jag tippar på squash i så fall). 

Klockan 14 blir det korvgrillning och givetvis bjuds det också på något vegetariskt. 

Styrelsen kommer att finnas på plats så att alla får chans att ställa frågor, komma med förslag, och hemskt gärna visa intresse för att ta på sig styrelsearbete i framtiden. 

Alla säsonger på en kolonilott är fina - men just nu känns hösten som den bästa tiden.
För den som vill fira dubbelt den dagen finns det även chans att åka in till Stockholms Stadsmuseum och spana in Peppar och Pumpas årliga skördefest där, den är öppen mellan 11 - 16.


I övrigt kan jag rapportera att vi nu har rekordmånga på vår kölista - 22 stycken. Intressant. För inte så många år sedan tänkte nog många att kolonilotter var något utdöende som "bara" pensionärer sysslade med. Men det verkar som om vindarna vänt. Dock ska den som står i kö inte misströsta - det finns ju 169 lotter så det blir en ganska hög omsättning varje år trots allt. 
1 kommentar:

  1. Fasiken vad synd att er skördefest är samtidigt med den stora på Stasdmuseet. Nästa år kan ni väl köra ett annat datum och så är ni i stället med på STadsmuseets gård, det har ju blivit ett sätt att visa stockholmarna hur br a koloniliv och kolonister är . Ett sätt att bidra till att vi får behålla våra trädgårdar och att man kanske tom bygger fler. Lycka till i alla fall med er fest, hade gärna varit med. Ni har´många inspirerande odlare hos er. lena israelsson

    SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...