tisdag 30 juli 2013

Täckodling - utflyktstips

Pungpinetäckodling in action
Vi har en seriös täckodlare på Pungpinan och flera wannabes. Själv tänker jag en del på det men är dålig på att samla gräsklipp och dessutom tycker jag att svart jord är vackert. Vilket ju är fel fel fel såklart.
Kanske nästa år att även jag börjar täcka. Fast jag tycker ju att det är ganska kul att gräva också. Ännu mer fel. 


För den som har tillgång till bil och är sugen på att se intensiv täckodling i praktiken kan man besöka Börje Remstams trädgård den 11 augusti. Remstam verkar vara något av ett orginal, min ekologiska odlingskurs var där och tittade för ett par helger sedan. Själv missade jag besöket men flera av kurskamraterna sa att det var jätteintressant, någon skulle till och med åka tillbaka nu när det är öppen trädgård. Kanske även jag tar mig en tur dit. Tydligen kommer Remstam på TV senare i år, eller nästa år, jag har glömt vilket bolag som skulle vara där och filma.

All information om de öppna trädgårdarna hittar ni här:
http://besokstradgardar.se/
(det är alltså trädgård nummer fyra som täckodlar)

Och Börjes egen hemsida finns här:
http://www.remstam.se/ 

I övrigt är jag mer intresserad av Gunnebostängsel, stora lås och hagelbössor just nu eftersom någon idiot har tagit mina två italienska marmeladpumpor som stod på tillväxt. När man har planerat något sedan februari och sedan ömt vårdat denna lilla specialplanta i flera månader då vill man mest göra tjuven väldigt väldigt illa. Det låg en häcksax med orange skaft också slängd på lotten. Vet inte om den tillhörde tjuven eller om den var tjuvgods. 

2 kommentarer:

  1. tråkigt att någon inte kan hålla fingrarna borta från saker som inte är hens egna!

    SvaraRadera
  2. Verkligen trist med pumpetjuvarna!!
    Har just surfat runt på litet trädgårdssidor - om man vill minska antalet mördarsniglar är det tydligen inte optimalt med marktäckning. Du behöver alltså inte ha alltför dåligt samvete för att du inte samlar gräs - kanske en liten tröst i pumptjuvbedrövelsen...

    SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...