lördag 17 mars 2012

Den njutbara trädgården

Just nu går det en serie på SVT om den lilla trädgården, där det mesta går att äta. De flesta av oss kanske inte är rödhåriga, slanka trädgårdsarkitekter. Inte heller har vi en viktoriansk radhusträdgård i England. Men, vad som är bra med serien är att den handlar om en trädgård som inte är större än en normal kolonilott. Jag har i och för sig inte sett några höns på Pungpinan än. Vet inte ens om det skulle vara tillåtet. Men i övrigt så finns det mycket att hämta inspiration till. Till exempel att 100 kvadratmeter faktiskt kan räcka riktigt långt.
För er som inte har sett serien länkar jag här till SVT Play. Tyvärr ligger avsnitten bara ute i en vecka. Så det gäller att hänga på!

Den njutbara trädgården

2 kommentarer:

 1. Roligt! Även en stor inspiration för oss! Även lite mer inspiration. http://www.flickriver.com/photos/chasetheclouds/popular-interesting/ Ni kanske har sett!

  Hahah idag pratade jag och Linn faktiskt precis om det var tillåtet att ha höns på kolonilotten! Hade ju varit fantastiskt.

  Nu är vi med i gänget förresten, ser fram emot detta.

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder - vår lott ser alltid ut ungefär så vid den här tiden på året...när allt fortfarande är möjligt:)

  Och jo, jag har googlat lite, det verkar tillåtet att ha höns på en kolonilott, det finns några som har det i Tanto och enligt Lena Israelsson (alla kolonisters husgudinna) så är det fullt möjligt. Bara man inte skaffar en tupp som väcker grannarna. Men jag vågar ändå inte ta risken, tänk om någon stjäl dem!

  SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...