lördag 24 mars 2012

Hur många står i kön och när ska vi städa?

I veckan har 11 lotter fått nya ägare. Välkomna till Pungpinan! Men fler väntar på att få en lott, just nu står det 16 i kön. Med tanke på att vi under tidigare år haft ganska stor omsättning så finns det ingen anledning att misströsta, det kommer att bli fler lotter lediga så småningom. Kanske inte lika många som tidigare år eftersom enligt diverse trendinstitut (ni vet de där som ägnar sig åt att spana in i framtiden och nosa upp vad folk vill) så är grönskaksodling den nya stora trenden och den lär hålla i sig i några år till.

För oss som redan har lott finns det några viktiga saker att lägga på minnet.
1. Betala årsavgiften senast 1 april! 350 kronor om du betalade hälften i oktober, annars 700 kronor.
2. Städdag lördag den 5 maj - mer information om tider kommer från styrelsen.
3. Eldningsvecka som vanligt v 18, det vill säga veckan som börjar med Valborgsmässoafton i år. 

Och så kan vi rapportera att Pungpinans bin har vaknat. Vi trodde att de kanske dött under vintern, men de sov bara väldigt djupt. Så ett stort tack till alla er som har krokus på era lotter, de ger inte mycket mat men så här tidigt på våren är all föda bina kan hitta värdefull. När man väl har skaffat bin blir det lite upp och nedvända världen, i år hoppas jag till exempel att folk slarvar med maskrosrensningen för maskrosor är toppen om man vill ha mycket honung.


Mer information om våra bin och biodling kommer att läggas ut senare.

1 kommentar:

  1. eva söderlind27 mars 2012 01:07

    inte visste jag att vi hade en blogg-den är ju jättefin.Kul, tack!

    SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...