tisdag 5 mars 2013

Föreningsnytt

Pungpinans startskott för odlingssäsong 2013 gick på årsmötet den 17 februari. Som vanligt var det blott en blygsam skara medlemmar som tagit sig till mötet.  Årsmöten är inte precis någon glädjefest med alla regler och rutiner som måste följas för att allt ska vara giltigt och att det är nog lika dålig uppslutning i de flesta föreningar idag. Det är synd, för det är viktigt att vara där om man vill påverka hur en förening ska arbeta tillsammans.
   Nåväl, vi tog oss igenom årsmötet och lyckades rösta fram en nästan helt ny styrelse samt ta beslut om att i år ska vi inleda vårt miljödiplomeringsarbete.

Den nya styrelsen består av:
   Monica som är vår ordförande och har odlat på Pungpinan sedan 2000. Hon odlar helst blommor och gärna då perenner eftersom hon enligt henne själv är en ganska lat odlare.
   Pungpinans kassör Reazul har varit med i styrelsen flera år och
odlat ännu längre. En riktig Pungpineveteran som är stolt över sin vackra kompost och gillar att prova olika saker från år till år. Dock har han också noterat att hur flitig han än är på våren så har naturen återtagit hans lott framåt hösten igen...
   Conny fick en lott i höstas men han har odlat på Pungpinan förut. Då var han kungen av squash och kunde förse hela vänkretsen med denna gröda. Annars gillar han basgrejer som potatis, morötter och mynta. Conny kommer att vara vår ”handyman” och ansvara för bland annat vattnet.
   Ida är vår nya sekreterare som ser till att allt dokumenteras. Hon har odlat hos oss sedan 2011 och gillar att odla sådant som man kan äta. Extra förtjust är hon i bönor, och kanske är hon till och med lite extra extra förtjust i bondbönor
   Rose-Marie hade en lott 2011 och nu har hon kommit tillbaka till Pungpinan, fast på nytt ställe. Hon vill odla både blommor och sådant man kan äta. Av det ätbara gillar hon framförallt att odla rotsaker. Rose-Marie kommer att ha hand om medlemsregistret och den allt längre kön till Pungpinan
   Katja har odlat på Pungpinan sedan 2007. Hon gillar inte åkerfräken och tror varje vinter att hennes lott nästa säsong ska förvandlas till en fransk köksträdgård, det vill säga en vacker blandning av blommor och grönsaker. Kanske lyckas hon med detta under 2013. Katja kommer att vara
studieansvarig och håller även i Pungpinans bloggande hemsida.


Vad gäller vårt miljödiplomeringsarbete så kommer Katja att jobba med det tillsammans med Peter Platesjö. Vi återkommer med information om vad detta kommer att innebära så snart som möjligt.

Och alla ni som vill behålla er lott - glöm inte att se till att hela avgiften om totalt 700 kronor är inbetald till vårt PG konto 320665-3 senast 1 april. 

Nya styrelsen har redan hunnit sammanträda. Då beslöt vi att ha årets första städdag lördagen den 11 maj. Som vanligt kommer vi att bjuda på fika och lotta ut böcker och fröpåsar till de som dykt upp.  
   Så boka redan in nu den 11 maj. Besked om exakt tid och var vi ska samlas kommer senare.

Vi har i dag ca 56 personer som står i kö till Pungpinan och endast 5-6 lediga lotter. Vi kommer dock inte att dela ut några nya lotter förrän snön har smält, det vill säga i april någon gång.

Och så lite medlemserbjudanden. 
I vår mejlkorg har det kommit ett erbjudande från Frökungen. De erbjuder upptill 15% rabatt på sitt frösortiment till våra medlemmar. Ange kod kolonilott i kassan.
   För den som läst senaste numret av Koloniträdgården såg ni kanske att även Klostra erbjuder kolonförbundets medlemmar rabatt, närmare bestämt 15% på köksträdgårdsplantor vid beställning senast 15 mars. Efter 15 mars får man 5% rabatt. Där ska man ange kod kolonin2013 i kassan. OBS - det är alltså bara plantor man får rabatt på här. 

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag har en lott i pungpinan och försöker få tag på den som är ansvarig för lottavgiften och undrar om du kan hjälpa mig? Har mailat men det kanske finns ett nr jag kan ringa?

  Med vänlig hälsning/Carla lott 5

  SvaraRadera
 2. Lottavgiften är på 700 kronor om året och ska sättas in på plusgirokonto 320665-3, om det var det du undrade? Betalade du 350 i höstas betalar du 350 nu.
  Vi ska skaffa en kolonitelefon men det är nog inte gjort än

  SvaraRadera
 3. Jag betalade in 700kr men då är det för hela året? Ville komma i kontakt med nån ansvarig då jag va 3 dagar sen med betalningen och ville meddela dem om detta så att jag inte blev av med lotten :)

  SvaraRadera
 4. Ingen fara - man blir inte av med lotten på grund av en försenad avgift, då skulle det nog bli många lediga lotter till vår kö:) Det där med hur de 700 kronorna ska fördelas över året blir jag inte klok på - men det har Reaz vår kassör koll på. Och han ringer snällt runt till alla som inte betalat in vad de ska (vi blev själva uppringda förra året...)

  SvaraRadera
 5. Ok då behöver jag inte oroa mig så mycket för det :)

  Tack för hjälpen!

  SvaraRadera

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...