tisdag 7 maj 2013

Städdag 11 maj

Styrelsen hoppas att alla odlare som är hemma denna helg dyker upp på vår gemensamma städdag. Vi har ett digert program planerat med fokus på ogräs, miljö och kompost.
Vad är detta för larv undrar jag


Samling klockan 10.00 vid A-huset (det som ligger vid parkeringen).

Vi kommer att framförallt ge oss på ogräset som växer i gångar och även lite utanför själva området. 
Den som har frågor eller problem med sin lott får också chansen att lösa dessa tillsammans med styrelsen. 

Klockan 12 plockar vi ihop våra hackor och äter lite lunch. Vi kommer att grilla traditionsenligt - i år blir det lammkorv och vegkorv och ett par grönsaksröror till detta. Kaffe och kaka ska vi nog också få ner.

Klockan 13 ungefär tänkte vi prata om den kommande miljödiplomeringen. Eventuellt får vi gäster som hjälper oss med detta - annars kör vi själva. Bland annat vill vi höra hur många som är intresserade av att vara med i ett kompostprojekt. Under dagen kommer Peter och jag också att gå runt och dela ut enkätblad som handlar om miljöfrågorna.

Snigelsnack blir det också någon gång under dagen.

Leverans av ekologisk yrkesodlarjord är även det inplanerat. Som ni har märkt är jorden något dyrare än de vanliga säckarna, men ska föreningen köpa in så måste det vara ekologiskt. Det är dessutom den bästa jorden på marknaden. Den som har beställt jord måste se till att hen har pengar med sig, vi åker och köper jorden först när vi ser att alla som ville ha är där och har kontanter att betala med.

Sista chansen att slänga skräp på vår inte helt miljögenomtänkta skräphög blir denna helg. På måndag hoppas vi stadsdelen kommer och hämtar "el sophögo" som den numera döpts till:) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kolonilotter - en antikapitalistisk rörelse?

Jag blev helt betagen av ett samtal i Guardian’s pod Grow, Sow, Repea t häromdagen.  Det som fick mig att sätta mig upp i soffan och rätta ...